Kategorier
Musik

MahRoot fångar essensen av svensk sommar på ny singel


Efter månader av vintermörker bryter äntligen ljuset igenom och allting väcks till liv igen. På MahRoot nya singel Sommarregn som släpps 31 maj på Smilodon har de lyckats förena svenskt vemod med somrigt gung och värme.

MahRoots singel Sommarregn är en hyllning till svensk sommar

Gruppen MahRoot föddes i influenser från svensk folkton, jazz och roots reggae, sammanfogade av texter med upplyftande budskap. 

”Låtskrivandet blev ett sätt att reflektera över livets upp- och nedgångar. Och genom vår publik har jag också förstått att jag inte är ensam om mina funderingar”, säger Eva Karman. 

Tillsammans med musikerna Peter Sjölund, Björn Viitanen och det kreativa bollplanket Erik Holmberg har hon nu ett multibegåvat team i arbetet med produktionen av det kommande debutalbumet och kommande konserter. 

”Allt började en sommar då Eva Karman sjöng Jimmy Cliff-covers i en källare med några vänner. Hon bestämde sig för att försöka skriva egna låtar på svenska. Gruppen gjorde femton spelningar utan att ha släppt något material. Småningom har flera av MahRoots låtar hamnat på stora playlists, och bandet har spelat på klubbar, festivalscener och bokats till Öland Roots. Förra året gjorde de tre tolkningar på hyllningskonserten för Magnus Lindberg på Skottvångs Grufva, i sällskap av etablerade artister som Sophie Zelmani, Toni Holgersson och Anna Stadling.”

Nya singeln Sommarregn låter en spröd melodika fånga känslan av dragspel och bryggor, och ruset som bara den svenska sommaren kan ge. 
Sommaren blir varmare med reggae. Även om det regnar”, säger Eva. 

Sagt om MahRoot

”MahRoot levererar upplyftande budskap som är både hjärtliga och upproriska. Det är varmt. Mycket varmt. Så varmt att en får sommarkänslor i januari!” 

Öland Roots, 2020

Information om inspelningen:

Inspelad av Eva Karman (2023). Gitarr och bas inspelad av Peter Sjölund (2023). Trummor inspelade av Björn Viitanen (2023).

Producerad och mixad av Eva Karman (2023).

Mastrad av Erik Holmberg, Studio K51 (2023).

Info

Artist: MahRoot

Titel: Sommarregn

Scroll Up