Kategorier
Musik Rock Singer/Songwriter

Dom Som Aldrig Ger Upp – En hyllning till Magnus Lindberg

Dom Som Aldrig Ger Upp – En hyllning till Magnus Lindberg
Dom Som Aldrig Ger Upp En hyllning till Magnus Lindberg Releasedatum 2022 05 20

Den 20 maj släpps hyllningsskivan till Magnus Lindberg med ett pärlband av svenska artister 

Dagen innan Magnus Lindberg skulle ha fyllt 70 år släpps äntligen Dom Som Aldrig Ger Upp – En Hyllning till Magnus Lindberg, där hans rika låtskatt tolkas av bl a Lars Winnerbäck, Peter LeMarc, Sophie Zelmani, Mauro Scocco, Louise Hoffsten, Plura och Staffan Hellstrand. 

Magnus Lindberg växte upp på en bondgård i Näshulta, Sörmland med stort intresse för musik och idrott, och var i sin ungdom svensk juniormästare i kanot. Som 20-åring begav han sig till Stockholm och inledde den musikkarriär som kom att sträcka sig över nästan fem decennier. Han började som trubadur tillsammans med Gunnar Ekman under namnet Vi Två, och blev sedan medlem i bandet Landslaget. Efter Landslagets medverkan i Schlagerfestivalen valde Magnus Lindberg en annan musikalisk väg. Hans enda riktiga kommersiella framgång kom som medlem i bandet Grymlings på nittiotalet, men lyckades som rockpoet bygga upp en trogen fanskara genom att vara genuin och sann i sitt konstnärskap. Många av texterna på hans fjorton soloalbum vittnar om en låtskrivare som aldrig väjer för svåra ämnen. Magnus Lindbergs förmåga att också tolka andras texter märks tydligt på albumet Vita Lögner + Svarta Ballader (2010), där han tillsammans med vännen Basse Wickman lyfte en brokig visskatt till en ny publik. Magnus Lindberg avled den 26 februari 2019 efter en kort tids sjukdom.

Vid Magnus Lindbergs dödsbädd lovade hans A&R och mångårige producent Kjell Andersson att göra allt i hans makt för att fortsätta sprida Magnus musik. Genom Kjells försorg har ett stort antal av Sveriges mest välrenommerade artister och musiker medverkat och generöst bidragit till projektet. Tack vare en lyckad crowdfundingkampanj initierad av Magnus och Larissas vän Ulf Nyström kommer hyllningsalbumet att ges ut dagen före vad som skulle ha blivit Magnus 70-årsdag. 
Sexton unika inspelningar och två klassiska tolkningar (Röda Läppar och Då Känns Det Lite Lugnare) ger nya lyssnare en fin introduktion och de trogna fansen ytterligare en dimension av rockpoeten Magnus Lindberg. Albumet är producerat av Kjell Andersson och sammanställt i samarbete med Dan Hylander, Basse Wickman och Larissa Aggerborg Lindberg. Hyllningsskivan är fint formgiven av Kjell Andersson och Pär Wickholm, och ges ut av Smilodon med fysisk och digital distribution genom Border Music.

Låtlista och medverkande artister:

 1. Mauro Scocco – Ljusterö
 2. Basse Wickman – Från En Mörk, Mörk Himmel
 3. Sophie Zelmani – Då Tänker Jag Lite På Dig
 4. Lars Winnerbäck – Månsken Peggie
 5. Plura – Ingen Ska Få Se Mig När Jag Går
 6. Lindbom, Bark & Niklasson – Hårda År
 7. Peter LeMarc – Dom Som Aldrig Ger Upp
 8. Basse Wickman – I En Hand
 9. Dan Hylander & RMB – Sanningen
 10. Louise Hoffsten – Jag Har Aldrig Varit I Memphis
 11. Toni Holgersson – Ser Du 
 12. Cecilia Thorngren & Carla Jonsson – När Sekunderna Försvinner
 13. Anna Stadling & Idde Schultz – Då Känns Det Lite Lugnare
 14. Anne-Lie Rydé – Ljudet Av Oss Två
 15. Staffan Hellstrand – Tårar Över City
 16. Eric Palmqwist – I Aska
 17. Dan Hylander, Basse Wickman & Mauro Scocco + RMB – Sista Versen Kvar
 18. Lars Winnerbäck – Röda Läppar (Live)

Magnus Lindbergs 70-årsdag firas den 21 maj med en hyllningskväll på Skottvångs Grufva med bl.a. Sophie Zelmani, Anna Stadling, Toni Holgersson, Eric Palmqwist, Cecilia Thorngren och MahRoot. 

Albumtitel:    Dom Som Aldrig Ger Upp – En Hyllning till Magnus Lindberg
Utgivningsdatum: 2022-05-20

Format: CD (digipack), digitalt

Skivbolag: Smilodon

Distributör: Border Music

Scroll Up