Stefan Björk solodebuterar med dubbelsingel på svenska

Efter många år som basist med Wilmer X och Stefan Sundström kliver Stefan Björk fram i ljuset och debuterar som soloartist med två låtar på svenska.

Personligt, naket och direkt från hjärtat bryter Stefan Björks röst igenom en polerad samtid med reflektioner kring förluster och förändringar i livet. Dubbelsingeln ”Är du lycklig nu?”/”Blues i Morjanå” släpps den 5 oktober, då Stefan också firar två år utan alkohol.

I låten ”Blues i Morjanå” utgör Stefans mörka stämma ett soundtrack till en nattlig bilfärd genom ett mäktigt och filmiskt ljudlandskap, nära och äkta magi.

”Är du lycklig nu?” är en kärleksfull och vacker hyllning till vännen Robert Strängen Dahlqvist som gick bort alldeles för tidigt. En svävande melodislinga och glittriga gitarrer bär en vemodig men förhoppningsfull ton om att livet går vidare trots allt det svåra.

I arbetet med förverkligandet av sin debut samlade Stefan Björk vännerna och samtidigt några av Sveriges finaste musiker; Anders Boba Lindström, Robert Eriksson, Surjo Benigh, Mattias Bärjed, Kristina Karlsson, Pelle Andersson, Jugglo Wall, Pelle Halvarsson, Peter Henriksson och Ola Nyström.

Inspelningen är producerad av Anders Boba Lindström, mixad av Jugglo Wall och mastrad av Micke Herrström.

Lyssna här!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.